Management Drives – Wat is het?

Management Drives   •   28 oktober, 2019

Management Drives

ZES KLEUREN – PERSOONLIJKE PROFIELANALYSE – FEEDBACK & REFLECTIE – LEIDERSCHAP – TEAMONTWIKKELING

In de komende weken willen we je laten kennis maken met de verschillende kleuren van Management Drives. Waar ze voor staan en wat de meerwaarde is voor jou, je team en organisatie.

Wat zijn Management Drives?

Jouw team bestaat uit geweldige, gedreven individuen en toch zie je geen groei of evolutie? Kennen je teamleden elkaar echt? Weten ze hoe ze het beste in elkaar naar boven kunnen halen? Of hoe ze complementair kunnen werken?

Met Management Drives creëren we een gemeenschappelijke taal om inzicht te krijgen in jouw drijfveren en die van je team. Deze taal kan gebruikt worden om gedrag bespreekbaar te maken en gebruik te maken van de kracht van het team en ieder individu.

We werken hiervoor met zes kleuren, uniek weergegeven in een matrix. Elke kleur staat voor een drijfveer of een specifieke leiderschapsstijl. Drijfveren zijn motivatoren die voorspellen hoe een team of persoon zijn kennis, vaardigheden en competenties inzet.

Je leert de komende weken alle kleuren kennen.

Meerwaarde voor jou?

Management Drives meet en maakt inzichtelijk wat een team of persoon motiveert. De basis in inzicht verwerven in ieder individueel teamlid. Zodra iedereen beseft dat iedere persoon anders denkt en doet, kan het team zich ontwikkelen en de samenwerking & prestaties verbeteren. Het teamprofiel geeft daarnaast weer wat een team motiveert en hoe zij samen hun kennis en competenties inzetten.

Management Drives is daarin uniek. Het legt een verbinding tussen individueel leiderschap, teamontwikkeling, organisatieontwikkeling en –cultuur.

Door elkaars krachten te kennen, kan je samen groeien.

Hoe ziet een sessie eruit?

Door middel van een uitgebreide online vragenlijst worden je drijfveren in kaart gebracht. Tijdens een interactieve sessie gaat onze gecertifieerde coach in dialoog met jou en je team. We brengen zowel de verschillende sterktes als valkuilen samen. Afhankelijk van de noden van je team of bedrijf gaan we daarna aan de slag met een uitdaging uit de praktijk. Met als uitkomst een concreet actieplan en duidelijke taakverdeling.

Kortom, een interactieve maar ook efficiënte dag die door de praktische toepassing blijft verder leven.